"Garapenerako bidean dauden herriak", auzokoen garapenak zapaldutako herriei adituek ematen dieten izena da

Eduardo Galeano

Hemen zaude

Arran antolakundea sortu dute Herrialde Katalanetako gazte independentistek

Prozesu luze baten ostean, Herrialde Katalanetako Maulets eta CAJEI gazte erakunde independentistek bat egin dute Arran sortzeko.

Iragan asteburuan Capelladesen (Bartzelona) burututako asanbladan hartutako erabakietatik sortu da 600 militantetik gora dituen gazte antolakunde berria (36 eskualdetako ordezkaritza izango du). Ezker independentistako gazte erakunde bezala aurkeztu da.

Helarazitako lehen mezuan, argi utzi dute lana eta borroka nondik bideratuko duten: “Alternatiba argiak proposatzen ditugu: independentistak gara eta sozialismoa eraiki nahi dugu Herrialde Katalanetan, ikuspegi feminista batetik”. “Sistema patriarkalean bizi garen gazte katalan eta langile gisa pairatzen ditugun erasoei erantzungo dien tresna” bezala definitu dute antolakunde berria.

Arranen apustu sendoenetako bat, helburutzat jendarte librea (maila nazionalean zein lokalean) eraikitzea duten eragile zein mugimenduekin lan egitea izango da. “Gazte mugimendu sendo eta kohesionatuaren sorreraren aldeko apustua egiten dugu”, gaineratu dute.

Uztailaren 12tik 15era bitarte Bergan (Bartzelona) egingo dituzten gazte topaketetan aurkeztuko dute Arran.

Topatu.info

 

Ha nascut Arran, l’organització juvenil independentista més gran dels Països Catalans

Culmina així el procés d’unió -que va començar fa 4 anys- entre Maulets, el jovent independentista revolucionari, la CAJEI, la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista i diversos col·lectius, com les Assemblees de Joves de Terrassa, Sant Sadurní o Horta, o el col·lectiu de joves de Sa Pobla (Mallorca) Pinyol Vermell.

Amb presència a 36 comarques i més de 600 militants, reïvindiquem Arran com l’eina que donarà resposta de forma radical a totes les agressions que patim com a joves catalanes i treballadores que vivim en un sistema patriarcal.

El nostre discurs és ben clar i fuig d’ambigüitats. Proposem alternatives clares: som independentistes i volem construir el socialisme de base als Països Catalans, des d’una perspectiva feminista.

Formem part del moviment de l’Esquerra Independentista i ens reivindiquem com la seva organització juvenil.

Hem escollit el nom d’Arran perquè remet a la terra i als segadors que la defensen, perquè parla de les arrels, de la cultura, però també de l’arrelament al nostre barri, poble o ciutat. Per això, una de les apostes més fortes d’Arran serà treballar colze a colze amb totes les entitats i moviments socials que tenen com a objectiu construir una societat lliure, tant a nivell nacional com local. Apostem també per la creació d’un moviment juvenil fort i cohesionat.

Arran es presentarà públicament a l’aplec del Rebrot, que se celebrarà els dies 12, 13,14 i 15 de juliol a Berga. L’acte polític de presentació, que comptarà amb la presència de totes les organitzacions i casals de l’Esquerra Independentista, serà dissabte 14 de juliol.

 

 

Gehitu iruzkin berria